Inqual's tweede bijeenkomst!

Op 7 en 8 november kwamen IN-QUAL-partners opnieuw samen om het werk van de zomer af te ronden en de volgende stappen te plannen.

Het IN-QUAL-project is bedoeld om aanbieders van ondernemerschapsonderwijs te ondersteunen bij de implementatie van kwaliteitsborgingssystemen en om een ​​EU-brede kwaliteitscultuur te promoten, gebaseerd op de EQAVET-normen.

Sinds de laatste bijeenkomst in juni 2019 hebben IN-QUAL-partners hard gewerkt om het eerste resultaat van het project af te ronden: een driedelige toolkit om aanbieders van beroepsonderwijs in ondernemerschap te ondersteunen bij het beoordelen en herzien van hun kwaliteitsborgingsbepalingen.

Het pakket bevat:

  • EU-basisrapport: analyse van de bestaande status van kwaliteitsborging in ondernemerschapsonderwijs in heel Europa, met de nadruk op België, Griekenland, Italië, Nederland en Portugal. Het rapport bevat verder inzichten afkomstig uit interviews met aanbieders van beroepsonderwijs en een verzameling beste praktijken en casestudy's.
  • Gemeenschappelijk referentiekader: een gestructureerde verzameling bronnen bedoeld om kwaliteitsmanagers te ondersteunen bij het begrijpen, plannen, uitvoeren en bewaken van de kwaliteitsborgingsstrategie van hun organisatie.
  • Richtlijnen: een toegankelijke, praktische gids die kwaliteitsmanagers snelle aanwijzingen biedt om specifieke aspecten van hun kwaliteitsborgingsstrategie te herzien en te verbeteren. Binnenkort beschikbaar!

Inqual meeting 2

Dit alles kun je terugvinden in een online trainingsprogramma dat de komende maanden zal worden ontwikkeld: kwaliteitsmanagers die inloggen op het platform krijgen een persoonlijke aanbeveling over welke modules van de training het beste bij hun behoeften passen (op basis van hun ervaringsniveau en hun beschikbaarheid in termen van tijd en middelen). Elke module kan online in je eigen tempo worden ingevuld en biedt kwaliteitsmanagers gemakkelijk toepasbare oplossingen om hun kwaliteitsborgingsstrategie te verbeteren.

Na een productieve bijeenkomst in de prachtige stad Rome zijn IN-QUAL-partners enthousiast om de volgende stappen te zetten in het project en hun resultaten te delen.