WBL wordt gedefinieerd als:

(a) beoogd en gestructureerd niet-formeel leren

(b) direct relevant zijn voor de huidige of toekomstige taken van de leerling

(c) plaatsvinden in een werkcontext, dat wil zeggen ofwel op de werkplek, in omgevingen die de werkplek simuleren of buiten de werkplek, maar met specifieke leertaken die direct op de werkplek moeten worden toegepast en naderhand moeten worden besproken (trainen, solliciteren, reflecteren).

Bron: Cedefop (2015). Work-based learning in continuing vocational education and training: policies and practices in Europe. Luxembourg: Publications Office of the European Union. Cedefop research paper; No 49 https://www.cedefop.europa.eu/en/publications-and-resources/publications/5549 Geraadpleegd op 30/03/2020

 

 

 

4.6 - Externe beoordeling

Abstract

Feedback wordt vaak verkregen van studenten en van docenten en trainers. Als kwaliteitsmanager mag je het belang van externe feedback over de activiteiten en de resultaten van de training nooit onderschatten.

3.1 - Banden aangaan en betrokkenheid creëren met een externe medewerker

Abstract

Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en van jouw opleiding voor beroepsonderwijs een dynamische onderwijsomgeving te maken, is het belangrijk banden aan te gaan met externe medewerkers en hen te betrekken bij jouw onderwijspraktijken. Als kwaliteitsmanager moet je je ervan bewust zijn dat voor aanbieders van beroepsonderwijs de samenwerking met externe belanghebbenden/stakeholders, in het bijzonder die uit de arbeidswereld, een kernactiviteit is met veel voordelen voor de kwaliteit van de opleiding.

Subscribe to Werk gebaseerd leren